Rector Rik Van de Walle haalt zwaar uit naar regering: "Als we nu niet drastisch ingrijpen, zal het opnieuw snel fout lopen" Royalty
Royalty

Rector Rik Van de Walle haalt zwaar uit naar regering: "Als we nu niet drastisch ingrijpen, zal het opnieuw snel fout lopen"

Rector Rik Van de Walle haalt zwaar uit naar regering: "Als we nu niet drastisch ingrijpen, zal het opnieuw snel fout lopen"

UGent-rector Rik Van de Walle haalt zwaar uit naar de politiek. Hij vindt dat ze veel te laat ingrijpen nu de tweede coronagolf in ons land is.

"De huidige situatie doet denken aan het begin van de eerste golf. Toen zaten we daar met zijn allen wat naar te kijken - ik ook", legt Van de Walle uit in De Morgen.

"Ik vond een afwachtend houding initieel verdedigbaar. Niemand kon voorspellen dat we een korte tijd later draconische maatregelen zouden moeten nemen."

"Nu weten we dat wél", benadrukt Van de Walle. "Als we niet drastisch durven in te grijpen op de plekken waar besmettingen zich voordoen, zal het opnieuw snel fout lopen."

"We zijn nu enkele maanden later en we zien nu weer dezelfde overheid - ik kan dat echt niet anders uitdrukken - talmen en afwachten."

"Als ik een minister hoor zeggen: 'Als de cijfers zouden stijgen, dan zullen we zus of zo', krijg ik het op mijn heupen. Iedereen weet vandaag dat de cijfers morgen opnieuw slechter zullen zijn."

"En dat weten we al een week lang. De cijfers zullen dus stijgen als niet snel ingegrepen wordt."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws