Tweede golf is begonnen, nieuwe curve is ronduit zorgwekkend: "Deze piek wordt veel hoger dan de eerste" Royalty
Royalty

Tweede golf is begonnen, nieuwe curve is ronduit zorgwekkend: "Deze piek wordt veel hoger dan de eerste"

Tweede golf is begonnen, nieuwe curve is ronduit zorgwekkend: "Deze piek wordt veel hoger dan de eerste"

Professor Biostatistiek Kurt Barbé van de Vrije Universiteit Brussel luidt de alarmbel. We zouden volgens Barbé aan een tweede golf zijn begonnen en die is erger dan de eerste.

"Ik was niet van plan om zo spoedig een update te maken van het laatste bericht. De nieuwste cijfers wat de hospitalisaties betreft die Sciensano publiceerde, geven een steilere stijging dan wat ik eerder postte", aldus Barbé.

"Mijn model houdt de huidige R-factor op 1.2064. Gisteren gaf collega Geert Molenberghs wat inzicht in projecties die we met de verschillende modelbouwers maakten half mei hoe een tweede golf er zal uitzien."

"Ik vrees dat de data consistent zijn met de pessimistische verwachtingen die toen gemaakt werden. Ik vrees dat lokale lockdowns op deze manier niet te vermijden zijn."

"Het zijn als brandjes in een bos wat moeilijk te controleren valt", vervolgt Barbé. "De exponentiële groei zet zich in en men realiseert zich steeds te weinig dat dit een multiplicatief proces is."

"Het gaat traag waardoor men snel bagatelliseert maar dat is net eigen aan een multiplicatief proces. We hebben nog tot 31 juli de tijd om de groei om te buigen, stabilisatie is niet voldoende."

De piek is enorm, vele male hoger dan de vorige. Tegen november zouden er bijna 10.000 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis liggen.

Ter vergelijking: op het hoogtepunt in april lagen er zo'n 6.000 mensen in het ziekenhuis.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws