"Mondmaskers leveren een hogere verspreiding van het coronavirus op" Buitenland
Buitenland

"Mondmaskers leveren een hogere verspreiding van het coronavirus op"

"Mondmaskers leveren een hogere verspreiding van het coronavirus op"

De Zweedse viroloog Anders Tegnell is niet overtuigd van het gebruik van mondmaskers. In Zweden zie je ze amper bij de bevolking.

In ons land worden mondmaskers overal verplicht, maar dat is niet het geval in Zweden. Het land besliste enkele maanden geleden al tijdens de eerste golf om niet in lockdown te gaan.

Tegnell beveelt de mondmaskers niet aan. “Een van de redenen is dat de wetenschappelijke onderbouwing voor het gebruik van mondmaskers in de samenleving nog steeds erg zwak is", citeert HLN hem.

"Zelfs als steeds meer landen het dragen ervan verplicht maken, hebben we geen nieuw bewijs gezien - wat toch een beetje verrassend is”, stelt Tegnell.

“De andere reden is dat alles erop wijst dat social distancing een veel betere manier is om deze ziekte onder controle te houden dan mensen een mondmasker te laten opzetten”, legt Tegnell uit.

“We zijn bezorgd (en we krijgen in ieder geval verhalen uit andere landen) dat mensen mondmaskers opzetten en dan denken ze dat ze toch dicht bij elkaar kunnen komen, zelfs als ze ziek zijn."

"En dat zou volgens ons zeker een hogere verspreiding van het virus opleveren dan nu het geval is.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws