Zaterdag 25 Juli 2020 - 12:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Toestroom van zieke mensen: "Blijf de komende week in je kot"

Toestroom van zieke mensen:

Sonja Catsermans van het Medisch Centrum Seefhoek, slaat alarm. De toestroom van zieke mensen neemt enorme proporties aan.

Vooral in Antwerpen is de situatie heel ernstig. "Mijn praktijk wordt overspoeld. Niet alleen de mijne, we zien ook een enorme toestroom in een vraag naar testings in alle triagepunten in Antwerpen", zegt Catsermans.

Bovendien ziet Catsermans fout gedrag bij de burgers. "De ongerustheid in de bevolking staat op een laag pitje. Het is vooral de medische wereld die in paniek is. De mensen lijken de situatie te onderschatten", klinkt het.

"Er is heel veel onduidelijkheid bij de bevolking na het versoepelen van de maatregelen. Het lijkt alsof corona uit het straatbeeld verdwenen was", aldus Catsermans. 

"De regels zijn daardoor niet meer strikt zijn toegepast. Dat is wellicht een verklaring voor de opflakkering."

Lokale lockdown

In een lokale lockdown gelooft de huisarts niet meer. "Daar is he tte laat voor. Het is een vuurtje dat zich verspreidt. Er zijn veel meer haarden en die zijn elkaar verder aan het aansteken."

Daarom een duidelijke oproep: "Wij roepen op om dit weekend en in de komende week in je eigen kleine bubbel. Blijf eigenlijk gewoon in je kot."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Antwerpen  I  Seefhoek  I  Sonja Catsermans  I  n365