Zaterdag 25 Juli 2020 - 13:00   I   Foto: Pixabay  I   door Redactie

Grote vrees dat scholen niet normaal zullen kunnen openen op 1 september: "Dat is een drama"

Grote vrees dat scholen niet normaal zullen kunnen openen op 1 september:

Koen Van Kerkhoven (48), topman van de grootste onderwijsvakbond COC, maakt zich grote zorgen over de heropening van de scholen op 1 september. De coronacijfers zijn immers niet goed in ons land.

Idealiter zouden de scholen kunnen starten met code geel op 1 september. Dan kunnen ze allemaal open. Als de cijfers de komende vijf weken de richting uitgaan die ze nu uitgaan, is er een probleem.

Dan wordt het code oranje of zelfs code rood en kunnen de scholen niet zomaar openen. "Het schooljaar al beginnen met slechts de helft van de normale lessen, zou dramatisch zijn", waarschuwt Van Kerkhoven in Het Laatste Nieuws.

Code oranje of rood betekent dat de meeste +12-jarigen slechts één om de twee weken naar school zullen kunnen gaan. Voor het overige wordt het dan weer les volgen van thuis uit achter de laptop.Van Kerkhoven ziet grote gevolgen: "Kinderen met nog méér leerachterstand, ouders die opvang moeten zien te regelen, leerkrachten die ziek uitvallen, misschien zelfs hele scholen die in quarantaine gaan."

"Daarom: een serieuze gedragswijziging van iedereen is nú nodig, willen we dit vermijden.”

Na 15 augustus zal de GEES samen met minister van Onderwijs Ben Weyts en het onderwijsveld bekijken op welke manier de scholen weer kunnen openen vanaf 1 september.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Scholen  I  coronavirus  I  Koen Van Kerkhoven  I  n365