Zaterdag 25 Juli 2020 - 14:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Nieuwe algemene lockdown in aantocht? Zo zal die er deze keer uitzien

Nieuwe algemene lockdown in aantocht? Zo zal die er deze keer uitzien

Wat als de cijfers straks blijven stijgen? Dan komt een zogenaamde lockdown 2.0 toch wel echt dichterbij. Hoe zal die er dan uitzien?

Eén ding staat vast: een lockdown zoals in maart komt er niet meer. Dat zei premier Sophie Wilmès ook al: "Dat zal niet meer gebeuren." Duidelijk dus.

We weten ook al wel wat meer dan toen over het virus. Zo weten we dat bedrijven met de nodige veiligheidsmaatregelen open kunnen blijven. Ook de heroepning van de winkels deed de cijfers niet stijgen.

Bovendien wil de politiek de economie zoveel mogelijk sparen. Iets waar ook de experten het over eens zijn: een nieuwe aanslag op de economie zullen veel bedrijven niet overleven.

Daarom lijkt ook de horeca gespaard te zullen blijven. Wie de regels niet naleeft, zal moeten sluiten. De andere zaken zullen wellicht ook mogen openblijven in een zogenaamde nieuwe lockdown.

Sociale bubbels

Wat wel vast staat, is dat onze contacten dan flink zullen verminderen. De sociale bubbel moet flink verkleind worden. De besmettingen gebeuren vaker als veel verschillende mensen met elkaar in contact komen.

Ook trouwfeesten en bepaalde evenementen moeten mogelijk voor onbepaalde tijd weer geschrapt worden.

Dan is er nog het vraagstuk rond de reizen. Het toerisme doet wellicht ook geen goed aan het aantal besmettingen. Alleen is dit ook op Europees niveau geregeld. Het is moeilijk om daar veel aan te sleutelen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Lockdown  I  coronavirus  I  n365