Zaterdag 25 Juli 2020 - 18:00   I   door Redactie

Anderlecht speelt 0-0-gelijk tegen FC Nantes na zoutloze partij

Anderlecht speelt 0-0-gelijk tegen FC Nantes na zoutloze partij

Anderlecht heeft tegen FC Nantes geen nieuwe zege kunnen boeken. Paars-wit kreeg in de eerste helft wel wat kansjes, maar na de pauze viel er weinig te beleven.

Geen Vincent Kompany en Kemar Roofe bij Anderlecht en dus moest Frank Vercauteren wat schuiven. Centraal achterin kregen Luckassen en Cobbaut de voorkeur, Kana begon als defensieve middenvelder naast Trebel. Voorin stond Dimata met naast zich Amuzu en Doku.

De start van de wedstrijd was gelijkopgaand tegen FC Nantes waar met onder meer Kalifa Coulibaly, Renaud Emond, Anthony Limbombe en Moses Simon enkele oude bekenden spelen. De eerste kans was voor paars-wit. Vlap vond Amuzu die Lafont tot een goede redding dwong. Vlap mikte even later nog een huizenhoge over, maar stond ook buitenspel. Nadien viel er eigenlijk niet al te veel te beleven. Beide teams hadden ongeveer evenveel balbezit, veel kansen waren er niet te noteren. Aan de rust stond het dan ook nog 0-0.

Gelijkaardig spelbeeld na de pauze

Ook na rust had Anderlecht het meeste balbezit zonder echt gevaarlijk te zijn. Nantes zette het middenveld goed vast waardoor er weinig oplossingen gevonden werden. Na flauw uitverdedigen van Cobbaut profiteerde Abeid bijna, maar zijn volley ging een metertje over.

De vermoeidheid leek nadien beide teams toch wat parten te spelen. RSCA kreeg nog 1 bijzonder grote kans. Kana vond met een heerlijke pass Peter Zulj die in 2 tijden niet kon afwerken. Nantes raakte even later ook nog de paal via Moses Simon. Een doelpunt viel er uiteindelijk niet meer. Anderlecht moet zo tevreden zijn met een gelijkspel, paars-wit heeft nog 2 weken tot de competitiestart tegen STVV.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  FC Nantes  I  sport  I  voetbal