-->

Noodnummer 1722 geactiveerd: Storm en kans op wateroverlast

Noodnummer 1722 geactiveerd: Storm en kans op wateroverlast
Zaterdag 25 Juli 2020 - 18:33   I   door Redactie

De FOD Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 voor niet-dringende brandweerhulp. Het KMI waarschuwt voor zware regenval vanavond.

In enkele regio's zal er doorverwezen worden naar het e-loket van de brandweer. “Gelet op de crisissituatie waarin ons land zich vandaag bevindt, moeten de operatoren in de noodcentrales 112, die ook de oproepen naar het nummer 1722 afhandelen, zich op dit moment volledig kunnen toeleggen op het afhandelen van noodoproepen en oproepen voor dokters van wacht die al dan niet verband houden met een COVID-19-besmetting”, meldt Binnenlandse Zaken.

Wateroverlast

Zaterdagavond en tijdens de nacht worden (soms intense) perioden van regen of buien voorspeld vanaf het westen. De buien kunnen onweerachtig zijn en aanleiding geven tot waterophoping op sommige plaatsen.

De minima liggen tussen 14 en 17 graden. De wind waait overwegend matig uit zuid tot zuidwest, later (aan de achterzijde van het actieve front) ruimt deze naar west tot zuidwest. Rukwinden zijn mogelijk rond 50 km/h, maar kunnen tijdens een onweersbui waarden aannemen van om en bij de 65 km/h.

TAGS  I  KMI  I  storm  I  wateroverlast  I  n365