Zondag 26 Juli 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Versoepelingen moeten worden teruggeschroefd, Van Ranst: "Het gaat niet anders"

Versoepelingen moeten worden teruggeschroefd, Van Ranst:

Marc Van Ranst kondigt nog meer verstrengingen aan maandag tijdens de Nationale Veiligheidsraad. "Het kan niet anders", zegt de viroloog in VTM NIEUWS.

Van Ranst riep op om voorlopig niet meer naar Antwerpen af te zakken. "Iemand moet het durven zeggen", aldus Van Ranst. "In het buitenland zou Antwerpen een rode zone zijn en zou reizen verboden zijn."

"Uiteraard mag je er nog naartoe voor je werk, maar dit is niet het moment voor een toeristische uitstap naar de stad", stelt Van Ranst. "Dit is een tweede golf en de epidemie neemt in snelheid toe. We krijgen één kans om die af te stoppen en we hebben geen tijd meer."

Terugschroeven

Maandag komt de Nationale Veiligheidsraad weer samen. Voor Van Ranst is dat geen dag te vroeg. "Er moet nu een duidelijke beperking van de sociale contacten komen", waarschuwt hij. Er zullen ook verstrengde maatregelen volgen. "Feestjes moeten aan banden worden gelegd, evenementen zullen het bijzonder moeilijk krijgen in dit deel van de epidemie. We moeten een aantal zaken terugschroeven, het gaat niet anders kunnen."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  n365