Maandag 27 Juli 2020 - 22:38   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Avondklok in provincie Antwerpen, mondmaskers over hele publieke domein verplicht

Avondklok in provincie Antwerpen, mondmaskers over hele publieke domein verplicht

De provincie Antwerpen neemt nieuwe maatregelen om het coronavirus in te dijken. Zo wordt er een avondklok ingesteld tussen 23.30 en 6 uur. Cafés en restaurants sluiten om 23 uur. Nadien mogen enkel nog essentiële verplaatsingen worden gedaan.

In cafés en restaurants mogen enkel een maximaal aantal nog mensen uit hetzelfde gezin komen. Voor mensen boven de 12 jaar moet er op het publieke domein in de provincie Antwerpen mondmaskers gedragen worden.

Telewerk wordt verplicht, behalve wanneer dit volstrekt onmogelijk is. Individuele contactsporten worden verboden. Ploegsporten zijn verboden voor sporters boven de 18 jaar.

Voor de ruime regio rond Antwerpen (Stad Antwerpen, Zwijndrecht, Stabroek, Kapellen, Brasschaat, Schoten, Wijnegem, Wommelgem, Ranst, Boechout, Borsbeek, Mortsel, Hove, Lint, Kontich, Edegem, Aartselaar, Boom, Niel, Schelle en Hemiksem, Rumst) worden nog bijkomende maatregelen genomen: alle evenementen en feesten zijn verboden, alle feestzalen moeten sluiten en ook alle fitnesscentra gaan dicht.

"Kom niet naar Antwerpen"

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx roept op om "alsjeblief niet naar Antwerpen te komen in het belang van uw eigen gezondheid en die van allen die u dierbaar zijn". Ze vraagt ook dat de Antwerpenaren in Antwerpen blijven. Feesten is in de hele provincie Antwerpen verboden. "Alle zalen gaan dicht", klinkt het. Deze maatregelen blijven zeker vier weken gelden.

"Om de verdere verspreiding van het virus maximaal tegen te gaan, vraag ik ook uitdrukkelijk aan iedereen om geen onnodige verplaatsingen te maken naar de meest getroffen zone, naar de Antwerpse regio dus, en ook omgekeerd", zegt Berx aan VTM NIEUWS. "Blijf zo veel mogelijk thuis. Ga niet elders feesten, breng u zelf en anderen niet in gevaar."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Antwerpen  I  n365