Dinsdag 28 Juli 2020 - 11:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Bart De Wever: "Antwerpen wordt nu met de vinger gewezen, ik betreur dat sterk"

Bart De Wever:

Volgens Bart De Wever situeert het probleem van het coronavirus niet enkel in Antwerpen. De burgemeester maakt zich naar eigen zeggen ook zorgen over andere grootsteden.

De Wever heeft het over een "lockdown-light". "We sluiten niet de horeca, de fitnesscentra helaas wel. Maar dat is terug te voeren tot besmettingshaarden in fitnesscentra. Voor het overige zetten we het leven voort", aldus de Antwerpse burgemeester tegenover de VRT.

De avondklok vindt De Wever een prima zaak. "De regels zijn héél helder: om 23 uur gaat de horeca dicht. Je hebt dan een halfuur om naar huis te gaan. Dan is het sociale leven in de horeca én op het openbare domein gedaan. Als je dan buiten bent, is dat om professionele redenen of voor een essentiële verplaatsing, bijvoorbeeld een hulpbehoevende te bezoeken", klinkt het.

De Wever maakt zich naar eigen zeggen zorgen om andere grootsteden, waar de toestand ook zorgwekkend zou zijn. "In Antwerpen hebben we gelukkig snel cijfers - en veel sneller dan in de rest van het land, denk ik. Over sommige andere grootsteden maak ik me - eerlijk gezegd - zorgen over wat ze weten. Daardoor heb je bij ons het nadeel dat de (corona)broeihaard heel snel in kaart is gebracht en Antwerpen nu met de vinger wordt gewezen. Ik betreur dat sterk en sommige politieke verklaringen daarover zijn beneden alle peil." 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Antwerpen  I  Bart De Wever  I  n365