Scenarist van ‘FC De Kampioenen’ reageert verbolgen op beslissing van VRT: “Ik vind het zielig, ziekelijk zelfs” Buitenland
Buitenland

Scenarist van ‘FC De Kampioenen’ reageert verbolgen op beslissing van VRT: “Ik vind het zielig, ziekelijk zelfs”

Scenarist van ‘FC De Kampioenen’ reageert verbolgen op beslissing van VRT: “Ik vind het zielig, ziekelijk zelfs”

René Swartenbroeckx was 17 seizoenen lang scenarist bij de serie ‘F.C. De Kampioenen’. Er is de laatste dagen nogal wat te doen rond een aantal afleveringen. De VRT schrapt er twee. Eentje met een Kameroense voetballer, en ook ééntje met het personage Markske die zich zwart schminkt.

"Ik heb zo'n dertig afleveringen geschreven voor de reeks, tot zo'n tien jaar geleden”, zegt Swartenbroeckx in ‘Spits’ op Radio 2. “Ik had toen nooit verwacht dat die humor ooit zo veel stof zou doen opwaaien. Integendeel! Toen kon er met alles gelachen worden."

“We kwamen van een periode waarin er heel veel heilige huisjes, zoals de Kerk, gesloopt werden”, vervolgt de scenarist. “We gingen er eigenlijk van uit dat er ook andere huisjes zouden sneuvelen en dat dat alleen nog meer zou kunnen."

"Maar nu merk ik dat er alleen maar nieuwe bijkomen en er een nieuwe soort preutsheid is", aldus Swartenbroeckx. "Ik vind het zielig, zelfs ziekelijk soms. Op een manier is dat ook een vorm van fundamentalisme”, besluit hij.

Populair

Laatste nieuws