Woensdag 29 Juli 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Het wordt tropisch warm tot 35 graden, nadien volgt onweer

Het wordt tropisch warm tot 35 graden, nadien volgt onweer

Het wordt tropisch warm op het einde van de week. Mensen die hoopten op warmer en zonniger weer komen flink aan hun trekken in de komende dagen.

Donderdag bevindt een kern van hogedruk zich boven onze streken en krijgen we rustig, zonnig en droog weer. Het wordt ook wat warmer. De maxima schommelen tussen 23 graden aan zee en 28 graden in de Kempen en de Gaume. De wind waait overwegend zwak uit veranderlijke of zuidoostelijke richtingen. Aan zee kan er in de namiddag een zeebries opsteken.

Ook vrijdag wordt het zonnig. Vanuit het zuiden bereikt nog warmere lucht ons land. De maxima schommelen tussen 29 in de Ardennen en mogelijk 35 graden in de Kempen. De wind waait zwak of matig uit het zuidoosten. Mogelijk kan er 's avonds wat meer (hoge) bewolking hagen in het westen van het land.

Zaterdag bereikt onstabiele lucht ons land. Eerst zou het nog vrij zonnig kunnen worden, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe. Op het eind van de dag neemt de kans op plaatselijke onweersbuien toe en stroomt er vanuit het westen wat minder warmere zeelucht over ons land. De maxima schommelen tussen 24 graden aan zee en, afhankelijk van de timing van de passage van dit systeem, nog 30 tot 32 graden in het uiterste noordoosten en in de Gaume.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  KMI  I  n365