"Schaamteloos": Theo Francken haalt fors uit na overstap van Veli Yüksel van CD&V naar Open VLD Politiek
Politiek

"Schaamteloos": Theo Francken haalt fors uit na overstap van Veli Yüksel van CD&V naar Open VLD

"Schaamteloos": Theo Francken haalt fors uit na overstap van Veli Yüksel van CD&V naar Open VLD

Kamerlid Veli Yüksel (CD&V) en Vlaams parlementslid Grete Remen (N-VA) stappen over naar Open VLD. Dat maakt heel wat reacties los in de Wetstraat.

Theo Francken bijvoorbeeld haalt hard uit naar Yüksel. "Toen de beloofde witte konijnen oprapertjes werden. En in het Gents geval een B-acteur (na zijn CD&V-shownummertje in de Kamer amper 12 uur geleden, die wist dus perfect dat dit artikel zou verschijnenschaam-te-loos)", schrijft Francken op Twitter. “Hendrik Bogaert hield zijn gsm vast om dat helemaal te filmen. De B-acteur kreeg een warm applaus van zijn CD&V-fractie. Al veel overlopers gezien, maar deze werkwijze is wel heel erg in the face.”

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) reageerde nogal laconiek bij De Ochtend op de overstap van Yüksel naar Open VLD. “Er is een lied van Ramses Shaffy en Liesbeth List dat heet ‘Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvels’. Vanmorgen is dat blijkbaar wat blauwer. Ach ja”, klonk het.

Yüksel in tegenaanval

Yüksel reageert op de felle kritiek. “Ik heb gekozen voor een partij waar je beoordeeld wordt op je toekomst en je talent, niet op de afkomst. Ik ben geen zoon van een vakbondsman of mutualiteitsmedewerker. Voor onafhankelijken als ik is er te weinig bewegingsruimte binnen CD&V", zegt hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws