Donderdag 30 Juli 2020 - 11:00   I   door Redactie

Nieuwe bom onder Jupiler Pro League: "Dit is echt verbazingwekkend"

Nieuwe bom onder Jupiler Pro League:

Er ligt een nieuwe bom onder de Jupiler Pro League. Volgens tal van juristen is het onmogelijk dat Waasland-Beveren naar 1B degradeert. De fusieploeg zal dus ook volgend seizoen in 1A spelen. En zo maken we ons op voor een competitie met 17 of 18 teams.

Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) besliste al dat de degradatie van Waasland-Beveren onredelijk is. Toch zou de Pro League nog steeds van plan zijn om voor een competitie met 16 teams, en dus zonder Waasland-Beveren, te opteren.

Verbazingwekkend

rechtsspecialist David Keyaerts (KU Leuven) begrijpt er niets van. "De voetbalinstanties begrijpen de draagwijdte van dat oordeel niet of ze miskennen die bewust", stelt Keyaerts vast op de blog van het Leuven Centre for Public Law. 

"Het is verbazingwekkend dat de Pro League denkt dat een betere motivering van een vernietigde beslissing volstaat om opnieuw dezelfde beslissing te nemen", voegt Keyaerts er nog aan toe.

(Lees verder onder de afbeelding)

Kortgedingprocedure

Keyaerts krijgt veel steun van andere juristen. "Ze mogen vrijdag op de Algemene Vergadering van de Pro League nog allemaal stemmen voor een degradatie van de Waaslanders, het zal niet helpen. Bovendien zou dat een aanfluiting zijn van de rechtsstaat", klinkt het.

Dat betekent dat er in 1A een competitie met minstens 17 ploegen komt. Wie weet zelfs 18. Vandaag (donderdag, nvdr.) zou daarover al iets meer duidelijkheid moeten zijn. Er wordt immers een uitspraak verwacht in de kortgedingprocedure die Waasland-Beveren heeft aangespannen. 

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot  I  voetbal  I  sport