Vrijdag 31 Juli 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jeroen Meus in zak en as na onverwacht overlijden: “Ik ben er niet goed van”

Jeroen Meus in zak en as na onverwacht overlijden: “Ik ben er niet goed van”

Normaal gezien kwam NorthSeaChef Thierry Cornelis deze week langs in 'Zot Veel Vakantie'. Hij overleed jammer genoeg eerder deze maand onverwacht aan hartfalen. Jeroen Meus vertelde er openhartig over zijn collega en mentor.

"Ik heb vooral heel levendige herinneringen aan Thierry”, zegt Jeroen op Radio 2. “Hij was een ongelofelijk inspirerende man. Ik mag hem zelfs zonder enige schroom mijn mentor noemen. Hij is een van de belangrijkste koks in mijn leven geweest, die mij gevormd heeft. Het was een heel rechtvaardige, strenge man, maar ongelooflijk lief."

“Hij stoomde ons klaar om het leven van de horeca aan te grijpen", vervolgt de 'Dagelijkse Kost'-presentator zijn lofrede. "Dat we er stonden als we afstudeerden. Ik voelde constant zijn hand rond mijn schouder, om het zo te zeggen. Ik kan met geen woorden beschrijven hoe hard ik die mens ga missen."

Pint

Thierry Cornelis dreef zijn studenten vaak tot het uiterste, maar gaf ondertussen wel een waardevolle levensles mee. “Tijdens een service kan het er hard aan toegaan, maar op het einde van de service is dat vergeten”, aldus Jeroen.

“Dat is ook iets dat ik met mij meedraag en van hem heb geleerd", zegt Jeroen. "Als ik een professionele discussie heb, dan is dat puur professioneel. Daarna drinken we een pint. Zo was chef Cornelis ten voeten uit", herinnert hij zich. "Ik ben er niet goed van."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jeroen Meus  I  shownieuws