'Pro League gaat opnieuw voor 16 clubs, nieuwe rechtszaak dreigt'

'Pro League gaat opnieuw voor 16 clubs, nieuwe rechtszaak dreigt'
Vrijdag 31 Juli 2020 - 07:30   I   door Redactie

Het is bijna niet meer te overzien. Enkele weken geleden kondigde de Pro League de kalender voor het nieuwe seizoen aan, maar intussen kreeg Waasland-Beveren gelijk bij het BAS en de ondernemingsrechtbank van Dendermonde. De club mag niet zomaar zakken naar 1B.

Het Plan A van de Pro League is nog steeds een competitie met 16 clubs zonder Waasland-Beveren, dat schrijft Het Nieuwsblad. Zo zou de Pro League oordelen dat de beslissing van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) juridisch hoger staat dan die van het BAS, maar dat valt ernstig te betwijfelen.

Indien de Pro League de beslissing van 15 mei opnieuw zou doorduwen, dreigt er een nieuwe rechtszaak. Waasland-Beveren is zelfs van plan om CEO Pierre François persoonlijk te dagvaarden. Er hangt ook een dwangsom van 2,5 miljoen euro per gestarte wedstrijd boven het hoofd van de Pro League. AA Gent, KRC Genk,Sporting Charleroi, Antwerp, Anderlecht en Standard staan nog steeds achter een competitie van 16, zonder Waasland-Beveren. Dat lijkt toch een pak minder dan enkele maanden geleden.

Poll: Moet de Pro League Waasland-Beveren weer opnemen met 1A?
TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  KV Kortrijk  I  Beerschot  I  OH Leuven  I  Waasland-Beveren  I  sport  I  voetbal