Theo Francken: "Deze begroting is op vlak van asiel niet realistisch" Politiek
Politiek

Theo Francken: "Deze begroting is op vlak van asiel niet realistisch"

Theo Francken: "Deze begroting is op vlak van asiel niet realistisch"

De minderheidsregering van Charles Michel (MR) gaat op zoek naar een meerderheid om deze week de begroting in het parlement te laten goedkeuren. Er wordt gekeken naar N-VA omdat zij die begroting mee hebben onderhandeld. Theo Francken (N-VA) plaatst echter een belangrijke kanttekening.

"Men gaat ervan uit dat de N-VA nu niets anders kunnen dan die goedkeuren in de plenaire Kamer", stelt N-VA-Kamerlid Theo Francken in De Ochtend op Radio 1. "Maar ik zie enkele belangrijke nieuwe feiten. Minister De Block heeft mijn quotum van 50 asielaanvragen per dag opgeheven en laat nu weten dat ze honderden tot duizenden extra opvangplaatsen zoekt. Dat kost miljoenen euro's belastinggeld. En dat zit niet in de begroting."

Er is volgens Francken dan maar één conclusie mogelijk: "Die begroting is niet meer up-to-date, want men heeft het beleid gewijzigd. Begroting is altijd gekoppeld aan beleid. (...) Als je dan ziet dat die poort (voor asielzoekers, red.) opengaat, dan kan ik nu al voorspellen dat het Fedasil-budget niet meer zal toekomen. (...) Met dit beleid zal mevrouw De Block in maart geld moeten bijvragen."

Francken twijfelt dan ook of hij de begroting moet goedkeuren. "Ik vind dat moeilijk, tien dagen nadat ik samen met mijn collega's uit de regering ben gezet en vervolgens enkele zware torpedo's en tackles langs achteren heb mogen ontvangen. En dan twee weken later vragen of we die begroting gaan goedkeuren? Is dit nog wel een realistische begroting? Op vlak van asiel niet."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws