Winkelkarren en andere oppervlaktes ontsmetten heeft geen zin: "De kans op besmetting is bijna onmeetbaar klein" Buitenland
Buitenland

Winkelkarren en andere oppervlaktes ontsmetten heeft geen zin: "De kans op besmetting is bijna onmeetbaar klein"

Winkelkarren en andere oppervlaktes ontsmetten heeft geen zin: "De kans op besmetting is bijna onmeetbaar klein"

De kans dat het coronavirus wordt overgedragen via besmette oppervlaktes is "bijna onmeetbaar klein". Winkelkarren ontsmetten, toetsenborden afvegen; het zou dus overbodig zijn. Dat zegt hoogleraar microbiologie Emanuel Goldman in een artikel in The Lancet.

Volgens Goldman kan het virus alleen op een oppervlakte overleven als het in hele grote aantallen is aangebracht. Een kuchje of een nies is niet genoeg om dat te veroorzaken.

Een test met het sars-virus in 2004 leverde al een negatief resultaat op. "Pogingen om een oppervlakte te laten besmetten door een patiënt, liepen op niets uit: er was geen intact virus", klinkt het.

"Besmetting via een oppervlakte kan alleen als een besmette persoon erop hoest of niest en een ander binnen één à twee uur dat oppervlak aanraakt en dan nog is de kans ontzettend klein. We moeten oppassen dat de maatregelen niet contraproductief worden", stelt Goldman.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws