Zaterdag 1 Augustus 2020 - 22:25   I   door Redactie

Antwerp stijgt boven zichzelf uit en pakt derde beker uit de clubhistorie

Antwerp stijgt boven zichzelf uit en pakt derde beker uit de clubhistorie

Van een verrassing gesproken! Underdog Antwerp leek vooraf geen schijn van een kans te hebben, maar verraste vriend en vijand met goed voetbal in de eerste helft en liet nadien geen bal meer door. Club Brugge bracht weinig gevaar en begint zo met een domper aan het nieuwe seizoen.

De grote verrassing vooraf was uiteraard de basisplaats voor Didier Lamkel Zé. Verder koos Leko voor de verwachte namen met Mbokani in de punt, Hongla op het middenveld, Seck en Pius centraal achterin en Matijas tussen de palen. Bij Club Brugge geen Badji, maar wel Okereke. Hij kreeg naast zich De Ketelaere. Centraal achterin speelden Deli en Mata die deze week twijfelachtig waren.

Antwerp begon veel gretig en scherper aan de match dan blauw-zwart. Mignolet moest zich meteen tonen op een inzet van Mbokani en een goede poging van Juklerod. Net voor het half uur was het wel raak: Refaelov schoof de 0-1 in doel. Club kreeg nadien de bal cadeau, maar kwam tot geen enkele kans.

Catenaccio van Antwerp

In de tweede helft kwam Antwerp niet meer tot die counters, maar Club bleef het moeilijk hebben om tot kansen te komen. Badji kwam een totaal onzichtbare Okereke vervangen en die zette Matijas 2 keer aan het werk, zonder succes. De Kroaat maakte een goede, rustige indruk.

De tijd verstreek en Club verhoogde de druk stelselmatig. Diatta kopte een kleine tien minuten voor tijd van dichtbij over. Aan de overkant twijfelde Lamkel Zé schuin voor Mignolet net te lang. Een poging van Schrijvers ging ook nog nipt voorlangs.

De kaars van Club doofde in de slotminuten zelfs compleet uit. Het vond geen aanspeelpunt meer en kon Antwerp niet meer ontwrichten. Een enorme triomf dus voor de Great Old dat een derde beker in de prijzenkast mag zetten.

TAGS  I  Antwerp  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal