Zondag 2 Augustus 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Zware hittegolf op komst: Het wordt een langere tijd tropisch warm

Zware hittegolf op komst: Het wordt een langere tijd tropisch warm

De kans is relatief groot dat we op weg zijn naar een heel zware hittegolf. De komende dagen gaat het afkoelen, maar dat is slechts tijdelijk. Nadien wordt het meerdere dagen tropisch warm.

Zondag wordt het wisselend bewolkt en blijft het, op enkele lokale buitjes na, droog. Aan zee wordt het in de loop van de dag vrij zonnig. We halen maxima van 20 graden aan zee en in de Hoge Ardennen tot 24 of 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind waait matig uit het westen tot het noordwesten.

Maandag is het eerst wisselend tot soms zwaarbewolkt met buien vanaf de kust. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. In de loop van de namiddag en avond wordt het vanaf het noordwesten droog en klaart het grotendeels op. Over het oosten van het land blijft de buienkans aanwezig tot de avond. De maxima schommelen tussen 17 graden in de Hoge Venen en 20 à 21 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuidwest en draait in de namiddag naar noordwest en zwakt af.

Dinsdag is het wisselend tot soms zwaarbewolkt maar droog. Het kwik stijgt lokaal tot 22 graden bij een meestal matige westen- tot zuidwestenwind. Aan zee wordt de wind noordwestelijk. Woensdag is het vaak zonnig en droog bij maxima die oplopen tot 26 graden in het centrum.

Tropisch warm

Donderdag wordt zonnig en al warm met in vele streken maxima rond of iets boven 30 graden. Aan de kust is er in de namiddag kans op een noordoostelijke zeebries. Elders waait de wind overwegend zwak uit zuidoostelijke richtingen.

Ook vrijdag is het volop zonnig en nog warmer met maxima rond 33 graden in het centrum. De wind is zwak uit oost tot zuidoost. Aan de kust is het koeler door een zeebries. Zaterdag blijft het zonnig en zeer warm met maxima van 30 tot 35 graden. Ook nadien zou het nog heet kunnen blijven.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Hittegolf  I  n365