Beerschot maakt gehakt van OH Leuven en verzekert zich van titel in 1B Sport

Beerschot maakt gehakt van OH Leuven en verzekert zich van titel in 1B

Beerschot heeft zijn promotie naar de Jupiler Pro League wat extra glans gegeven. Beerschot ging zondag, in de return van de overbodige promotiefinale, met 1-3 winnen op het veld van OH Leuven.

Op slag van rust zat Beerschot, dat vóór de coronabreak de heenmatch met 1-0 had gewonnen, plots op rozen. Een eigen doelpunt van Schuermans hielp de bezoekers uit Antwerpen aan een 0-1-voorsprong.

Na de pauze nam Beerschot verder afstand van OH Leuven. Tissoudali zorgde snel voor een dubbele voorsprong en op het uur werd het zelfs 0-3 via Noubissi. In de slotfase milderde Perbet nog, maar verder dan een eerredder kwam OHL niet.

Zwaar verdict

In blessuretijd legde Placca de 1-4-eindstand vast. Een zwaar verdict voor OHL, dat tijdens de match twee keer het doelhout raakte. Hoe dan ook spelen beide ploegen vanaf volgend weekend opnieuw in 1A.