Maandag 3 Augustus 2020 - 08:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Marc Van Ranst over avondklok: "Dit zal ook naar andere problematische gebieden in België worden uitgebreid"

Marc Van Ranst over avondklok:

Marc Van Ranst heeft gereageerd op de groep uit de provincie Antwerpen die stappen onderneemt tegen de avondklok. "Die maatregelen zijn noodzakelijk", zegt de viroloog in VTM NIEUWS.

"Ik begrijp heel goed de frustratie en ik ken niemand die die maatregelen aangenaam vindt", zegt Van Ranst. "Niemand draagt graag een masker en iedereen wil graag doen wat ze willen. Daar heb ik geen enkele moeite mee."

"De maatregelen zijn echter ook noodzakelijk", benadrukt Van Ranst. "Dan moet het ook maar gebeuren. We zullen niet het enige land zijn dat deze maatregelen neemt en het zal ook wel naar andere gebieden uitgebreid worden wanneer deze problematieken zich voordoen."

Op de vraag of de tweede golf hoger wordt dan de eerste is Van Ranst duidelijk. "Dat kan je niet zeggen. Ik zou heel graag nee antwoorden, maar dat kunnen we niet. We kunnen ook niet voorspellen dat het erger worden. Sommige mathematische modellen tonen dat wel. Omdat we met meer gevallen zijn begonnen dan tijdens de eerste golf. Langs de andere kant nemen we nu ook andere maatregelen en vroeger dan in de eerste golf."

"In het meest optimistische scenario hopen we tegen het einde van de week een kentering te zien in de cijfers. Een minder vlugge daling zou dan al een succes zijn", stelt Van Ranst.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Marc Van Ranst  I  coronavirus  I  n365