Maandag 3 Augustus 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Coronavirus slaat weer hard toe in ons land: "De druk op de ziekenhuizen neemt snel toe"

Coronavirus slaat weer hard toe in ons land:

De coronabesmettingen gebeuren in deze tweede golf vaak bij mensen onder de 40 jaar. Hoewel zij minder snel in het ziekenhuis belanden, neemt de druk er toch toe.

"In zo goed als alle ziekenhuizen in ons land is de grootste populatie op dit ogenblik tussen de 20 en 60 jaar oud', zegt Marcel Van der Auwera van het FOD Volksgezondheid in De Standaard. "Toch neemt de druk op de ziekenhuizen snel toe." De aantallen zullen de komende dagen nog verder stijgen.

Er werden in de voorbije week gemiddeld 24 mensen opgenomen in het hospitaal. Dat is een pak minder dan tijdens de eerste golf, toen er soms meer dan 500 mensen in één dag werden opgenomen.

"Het is een andere grootteorde, maar op dit ogenblik is er veel minder marge. Niet alleen zijn veel zorgverleners met vakantie, de geplande zorg is deze keer ook niet stilgelegd. De ziekenhuizen zijn ook nog aan een inhaaloperatie bezig en draaien op vaak 120 procent", klinkt het bij Van der Auwera.

Traag dalen

"We gaan ervan uit dat als het aantal opnames traag stijgt, het ook traag zal dalen. Nu al is duidelijk: in september is dit niet gedaan. Wie nu zijn vakantie uitstelt in de zorg, stelt die uit tot 2021", besluit Van der Auwera.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Coronavirus  I  ziekenhuizen  I  n365