Dinsdag 4 Augustus 2020 - 14:30   I   door Redactie

Club Brugge kan deze kleppers loten in 'Champions League-poule des doods'

Club Brugge kan deze kleppers loten in 'Champions League-poule des doods'

Club Brugge mag zich als landskampioen opnieuw opmaken voor de groepsfase van de Champions League. Op 1 oktober kent blauw-zwart zijn tegenstanders. Eén ding is zeker: Club zal kleppers voorgeschoteld krijgen.

Het Laatste Nieuws weet dat Club Brugge straks in de vierde en laatste pot van de Champions League-loting terecht zal komen. De ploegen uit pot 1 zijn, op de winnaar van de Champions League en Europa League na, allemaal bekend. Uit pot 1 kan Club bijvoorbeeld Real Madrid, Liverpool, Bayern München, Juventus of PSG loten. Ook Zenit is een optie.

Ook uit pot 2 wacht Club Brugge mogelijk een zware tegenstander. Momenteel zitten Manchester City, Barcelona, Borussia Dortmund, Chelsea en Atlético Madrid in pot 2. Wint Manchester City of Barcelona de Champions League, promoveert het nog naar pot 1.

Poule des doods

HLN benadrukt dat er in theorie meerdere poules des doods mogelijk zijn voor Club Brugge. Zo behoort een groep met Real Madrid, Manchester City en Internazionale bijvoorbeeld tot de opties. Op 20 of 21 oktober speelt Club Brugge zijn eerste groepswedstrijd.

De voorlopige pot 1 voor de loting:

1 Winnaar Champions League
2 Winnaar Europa League
3 Real Madrid
4 Liverpool
5 Juventus
6 Bayern München
7 PSG
8 Zenit

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  sport  I  voetbal