Dinsdag 4 Augustus 2020 - 13:30   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Burgemeester Bart Tommelein blijft bij zijn standpunt: “Geen extra treinen welkom in Oostende tijdens hittegolf”

Burgemeester Bart Tommelein blijft bij zijn standpunt: “Geen extra treinen welkom in Oostende tijdens hittegolf”

Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) blijft volhouden dat er tijdens de komende hittegolf geen extra treinen welkom zijn in het station van Oostende. De NMBS moet eerst een noodplan opmaken, klinkt het.

Afgelopen zondag ontstond er chaos aan het station in Oostende: honderden mensen stonden er opeengepakt in volle coronacrisis en de politie moest genoodzaakt ingrijpen. Burgemeester Bart Tommelein blijft erbij: "Zolang de NMBS reizigers niet kan opvangen zoals het hoort, zijn er tijdens de komende hittegolf geen extra treinen welkom in het station van Oostende”, zegt hij op Radio 1.

"Bijzondere tijden vragen om bijzondere maatregelen. Hier in Oostende doen wij aan ‘crowd control’. Dat betekent dat we het publiek naar de juiste plek begeleiden. Ook de NMBS moet dat doen", vindt Tommelein. "En als er een technisch defect is, mag je niet meer iedereen binnenlaten in het station. Dan moet je duidelijk communiceren en aanduiden waar de mensen naartoe moeten. Om dat allemaal in goede banen te leiden, heb je personeel en handhavers nodig."

Verantwoordelijkheid

Tommelein benadrukt dat de treinmaatschappij haar verantwoordelijkheid moet nemen: "Het heeft geen zin om 's ochtends iedereen naar 1 plaats te voeren, als je daarna zegt dat het jouw probleem niet is dat ze niet meer terug kunnen met de trein. Daar mag je de lokale politie niet mee opzadelen."

"Wij hebben daar op drukke zomerdagen geen mankracht voor. De NMBS moet als federale overheidsinstelling dan maar de hulp inschakelen van de federale politie."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Bart Tommelein  I  Oostende  I  trein  I  NMBS