-->

Colruyt trekt aan alarmbel en roept producten terug: “Consumeer niet, besmetting mogelijk”

Colruyt trekt aan alarmbel en roept producten terug: “Consumeer niet, besmetting mogelijk”
Woensdag 5 Augustus 2020 - 09:30   I   Foto: Photonews   I  

Bij microbiologische controles door de leverancier werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld in het product gemarineerde kalkoenbrochettes. Retail Partners Colruyt Group heeft daarom in overleg met het FAVV besloten om de betrokken producten uit de verkoop te nemen.

Beschrijving: gemarineerde kalkoenbrochettes gekocht tussen 31/7/2020 en 4/8/2020 bij Spar Colruyt Group en andere algemene voedingswinkels.

  • Gemarineerde kalkoenbrochettes verpakt per 3 stuks en 16 stuks
  • Uiterste consumptiedatum (TGT): 6/8/2020 en 7/8/2020
  • Lotnummers: 2031212 en 2031213

Aan klanten die dit product gekocht hebben, wordt gevraagd om het niet te consumeren en het terug te brengen naar de winkel. Daar krijgen ze het aankoopbedrag terugbetaald. Intussen werden de betrokken producten in alle winkels uit de rekken gehaald.

Symptomen

De mogelijke symptomen van een salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree. Deze symptomen doen zich meestal voor binnen de 12 à 48 u. na de besmetting.

De symptomen duren meestal 4 à 7 dagen en de meeste mensen herstellen zonder specifieke behandeling. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, personen met een verminderde immuniteit en ouderen behoren tot de risicogroep. Voor hen kunnen de symptomen zwaarder doorwegen en hospitalisatie tot gevolg hebben.

Klanten die het betrokken product gegeten hebben en deze symptomen vertonen, worden aangeraden om hun huisarts te raadplegen en te melden dat ze dit product gegeten hebben

TAGS  I  Colruyt