Woensdag 5 Augustus 2020 - 12:35   I   door Redactie

Gouverneur Berx schuift hete aardappel door, mogelijk toch voetbal in Antwerpen

Gouverneur Berx schuift hete aardappel door, mogelijk toch voetbal in Antwerpen

Het is nog steeds afwachten. Woensdagmiddag gaf de Antwerpse gouverneur Cathy Berx een persconferentie over de coronamaatregelen in de provincie Antwerpen. Ze laat in elk geval een opening om voetbalwedstrijden in de provincie Antwerpen te organiseren. Minister van sport Ben Weyts neemt vermoedelijk later deze namiddag de beslissing.

De gouverneur was niet te spreken over de manier waarop de spelers op het veld met elkaar omgingen. Ook het gedrag van enkele supporters die losjes met de maatregelen omgingen, schoot bij Berx in het verkeerde keelgat. Al gaf ze ook wel een terechte pluim voor de mensen die zich feilloos aan de maatregelen hielden.

Berx laat nu een opening naar de minister van sport Ben Weyts. Hij sprak deze ochtend al met Berx en komt normaal gezien later vandaag met meer informatie. De kans is dus nog steeds aanwezig dat Antwerp en KV Mechelen de competitie op eigen grondgebied mogen aanvatten.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Club Brugge  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  KV Mechelen  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  KV Kortrijk  I  sport  I  voetbal