Vrijdag 1 Maart 2019 - 15:00   I   door Redactie

Wordt Jupiler Pro League dan tóch vervangen door BeNeLiga?

Wordt Jupiler Pro League dan tóch vervangen door BeNeLiga?

Ondertussen zijn de Belgische voetbalfans vertrouwd met het competitieformat in de Jupiler Pro League. Een reguliere competitie met dertig speeldagen en vervolgens play-offs. Al zou daar binnenkort mogelijk verandering in kunnen komen.

Volgens Fred Rutten, de trainer van RSC Anderlecht,  is het tijd voor een BeNeLiga. Dat vertelde hij vrijdag op een persconferentie van paars-wit.  “Daar ben ik een absolute voorstander van”, aldus de Nederlander. “Kijk, we zullen het gat met de allergrootste clubs in Europa waarschijnlijk nooit kunnen dichten, zeker als je het financiële bekijkt."

"Maar in topsport, gelijk in welke tak dan ook, kan je altijd een moment hebben en de kans dat zo’n moment er komt, is groter als je onze twee competities samenvoegt. Denk ik. Kijk maar naar Leicester: die hadden niet het grootste budget, maar konden een paar jaar geleden toch kampioen worden. Om Europees hoge toppen te kunnen scheren, denk ik dat we naar zo’n BeNeLiga moeten.”

Belgische topclubs zijn pro

Bij deze heeft Fred Rutten het debat alvast geopend. De Belgische zouden niet weigerachtig staan tegenover de oprichting van een BeNeLiga, maar het blijft natuurlijk afwachten of het idee ook in Nederland breed wordt gedragen.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Andelrecht  I  Club Brugge  I  KRC Genk  I  Standard  I  AA Gent  I  Antwerp