Donderdag 6 Augustus 2020 - 09:45   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

'Jurgen D. was zo fier als een gieter op Ilse Uyttersprot, hij wilde zo graag in het openbaar komen met haar’

'Jurgen D. was zo fier als een gieter op Ilse Uyttersprot, hij wilde zo graag in het openbaar komen met haar’

Dinsdagochtend gaf Jurgen Demesmaeker (49) zichzelf aan bij de politie van Aalst, met de boodschap dat hij Ilse Uyttersprot (53) van het leven had beroofd. Gisteren werd de man door de onderzoeksrechter in Dendermonde aangehouden voor moord.

Een zware kwalificatie, vindt Krist’l De Paepe, de advocate van Demesmaeker Volgens haar ontstond er een kortsluiting in het hoofd van haar cliënt. “Als gevolg van de moeilijkheden in de passionele relatie, drie maanden opgesloten zitten door corona en het feit dat hij in het openbaar wilde komen met haar."

“Hij zou er alles voor geven om de klok te kunnen terugdraaien en aan zijn relatie met Ilse te werken”, aldus De Paepe in een interview met TVO. “Hij was zo fier als een gieter op Ilse. En terecht.” Volgens de dader wilde Uyttersprot de relatie ook niet beëindigen. “Ik weet alleen dat hij heel fier was op Ilse en dat zij samen al op reis geweest waren. Maar ze waren nog niet naar buiten gekomen in het politieke milieu en daaraan waren ze aan het werken. Daar gaat het om, denk ik."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Ilse Uyttersprot  I  Jurgen Demesmaeker  I  Aalst