Woedende Patrick Lefevere snoeihard voor Dylan Groenewegen: “Het was een moordaanslag”

Woedende Patrick Lefevere snoeihard voor Dylan Groenewegen: “Het was een moordaanslag”
Donderdag 6 Augustus 2020 - 12:30   I   Foto: Photonews   I  

Patrick Lefevere reageerde gisteren na de val van Fabio Jakobsen verbolgen op de actie van Dylan Groenewegen. Groenewegen gaf in Jakobsen in volle sprint een zetje waardoor de poulain van Lefevere over de hekken werd gekatapulteerd. Het was meteen duidelijk dat Jakobsen er slecht aan toe was.

"Ze moeten hem in de gevangenis steken. Ik stap naar de rechtbank. Zulke acties horen niet thuis in het wielrennen. Dit is een criminele daad", schreef Lefevere op Twitter en hij blijft bij dat standpunt: "Ik verwijt hem een moordaanslag, niet meer en niet minder”, zegt hij vandaag op Radio 2.

“Als je maar met twee renners bent en je voelt duidelijk dat de andere je voorbij sprint en je rijdt hem ‘met zijn klikken en klakken’ in de nadarhekken, dan is dat gewoon een aanslag. Zo simpel is het”, klinkt het.

Klacht

"Wat als het niet bewust was? Dan moet je mij een keer uitleggen wat dan wél bewust is. We zullen stappen ondernemen om bij de UCI en de politie klacht in te dienen voor opzettelijke slagen en verwondingen”, zegt de manager van Deceuninck-Quick.Step. “Fabio Jakobsen heeft alle beenderen in zijn gezicht gebroken. Het is heel erg. We blijven bidden dat hij het overleeft."

TAGS  I  Patrick Lefevere  I  Fabio Jakobsen  I  Dylan Groenewegen  I  sport