Donderdag 6 Augustus 2020 - 18:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Frank Duboccage komt met ernstige waarschuwing: “Doe dit de komende zeven dagen zeker niet na 10 uur ’s ochtends”

Frank Duboccage komt met ernstige waarschuwing: “Doe dit de komende zeven dagen zeker niet na 10 uur ’s ochtends”

Vandaag was het al puffen en zweten geblazen met temperaturen rond de 30 graden. De komende dagen wordt de temperatuur nog wat opgedreven en code oranje wordt dan ook uitgeroepen over heel het land, met uitzondering van de kust.

"Ik Ik verwacht dat gedurende de hele hittegolf effectief code oranje van kracht zal zijn”, zegt VTM-weerman Frank Duboccage in ‘VTM Nieuws’. “In de kustregio zal het gaan tussen soms geen waarschuwing, afhankelijk van de zeebries, en anderzijds code geel, wanneer het ook daar 30 graden kan worden zoals morgen. Voor de komende zes, zeven dagen zou het wel eens kunnen dat er code oranje wordt aangekondigd voor het KMI."

Frank raadt de mensen dan ook aan om geen zware fysieke inspanningen te leveren tijdens de warmste uren van de dag. Als men dan toch wil gaan sporten, is vroeg opstaan aangeraden. “Maar zeker niet na tien uur. Dan is het al snel 25 graden of meer en met 34 of 35 graden kan je gewoon best geen fysieke inspanningen doen."

Genoeg drinken en de schaduw opzoeken geeft Frank als bijkomend advies. “Ga zeker niet lange tijd in de blakende zon zitten en zoek koele ruimtes op. Dat is toch ook wel heel belangrijk tijdens deze tropische periode."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Frank Duboccage