Vrijdag 7 Augustus 2020 - 07:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Breekt tweede coronagolf helemaal door in ons land? "Ik maak me over deze streken grote zorgen"

Breekt tweede coronagolf helemaal door in ons land?

Er zijn wat positieve geluiden over de dalende cijfers, maar biostatisticus Geert Molenberghs (KU Leuven) waarschuwt voor optimisme. In Antwerpen stabiliseren de cijfers, maar elders zijn er nog verschillende brandhaarden.

Het rekenmodel van Molenberghs is dus nog niet zo optimistisch over het indijken van de tweede golf. “We moeten opletten: in de VS was New York zeer zwaar getroffen en toen daar de cijfers naar beneden gingen, dacht Trump dat het voorbij was op basis van nationale ­cijfers”, zegt Molenberghs in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

“Dat was dus fout, want terwijl de brandhaard van NY afnam, begonnen er 35 te gloeien. Dat zien we bij ons nu ook: Antwerpen was een brandhaard en daar hebben de maatregelen nu effect, maar eigenlijk zijn er 11 epidemieën in België. De iets betere cijfers in Antwerpen trekken de nationale cijfers naar beneden, maar tegelijk maak ik mij grote zorgen om Brussel en de verspreiding in de Vlaamse Rand, om Luik en Verviers, om Lokeren en het Waasland, om Charleroi."

TAGS  I  Geert Molenberghs  I  coronavirus