-->

Woonzorgcentrum verbiedt ventilator op kamers tijdens hittegolf, familie furieus: “Dit is verontrustend”

Woonzorgcentrum verbiedt ventilator op kamers tijdens hittegolf, familie furieus: “Dit is verontrustend”
Vrijdag 7 Augustus 2020 - 15:30   I   Foto: Photonews   I  

In woonzorgcentrum Bloemenveld in Wilrijk is het verboden voor de bewoners om een ventilator te plaatsen op hun kamer. De overheid nam deze beslissing omdat ventilators de lucht verplaatsen en zo kan het coronavirus zich makkelijker verspreiden.

"Alle begrip voor de maatregelen om uitbraken te vermijden”, zegt Pieter, de kleinzoon van de 93-jarige inwoonster Mariette, aan ATV. “Anderzijds, als het buiten 35 graden is, en mijn grootmoeder geeft te kennen dat de ventilator het enige is dat een klein beetje verfrissing biedt, vind ik het verontrustend dat net dat verboden wordt op haar eigen kamer terwijl zij daar alleen verblijft."

“Ik hoop dat mijn grootmoeder de komende hittegolf, die toch niet min wordt, op een degelijke manier doorkomt zonder dat zij het gevoel moet hebben dat zij gaat sterven, zoals in juli wel het geval was”, aldus Pieter.

Algemeen verbod

“In de richtlijnen staat dat een ventilator voor 1 à 2 uur vóórdat er iemand in de kamer is, op de vloer mag gezet worden”, reageert Johan De Muynck van Zorgbedrijf Antwerpen. “Maar in de praktijk is dat niet haalbaar.” Daarom voerde Zorgbedrijf Antwerpen een algemeen verbod in. Er wordt wel gezorgd voor verfrissing door voetbaden en schaduwplekken in de tuin.

TAGS  I  woonzorg  I  corona  I  ventilator  I  hittegolf