Vrijdag 7 Augustus 2020 - 12:10   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Advocaat nabestaanden Ilse Uyttersprot is razend: “Geen enkel respect voor slachtoffer”

Advocaat nabestaanden Ilse Uyttersprot is razend: “Geen enkel respect voor slachtoffer”

Anthony Mallego, de advocaat van de nabestaanden van Ilse Uyttersprot, gaat klacht neerleggen bij de stafhouder. Hij vindt het gedrag van zijn confrater die de verdachte bijstaat, onwaardig. Dat meldt Belga.

Strafpleiter Anthony Mallego staat de twee zonen en de moeder van Ilse Uyttersprot bij. “Het is onwezenlijk wat er is gebeurd. Wij willen nu alle rust en sereniteit bewaren. De familie voelt zich gesteund door familie en vrienden en vrijdag zal er in beperkte kring afscheid genomen worden."

Maar de strafpleiter heeft ook scherpe woorden voor zijn confrater. “Wat zij zegt in de pers is tegen elke vorm van waardigheid voor de familie, voor de stad Aalst en iedereen die de feiten onderzoekt."

Geen respect

"Nog voor men in het strafdossier heeft kunnen inkijken, begon men al in de pers met uitvluchten zoals corona, depressie en zelfs de beiaard die luidde en een kortsluiting zou hebben veroorzaakt. Ook begon men al meteen de kwalificatie af te zwakken van moord naar doodslag."

Mallego vindt het ook niet kunnen dat zijn collega details uit het dossier naar de pers lekte. “Het feit dat zij verklaart dat de hamer in de kamer ernaast lag, toont geen respect naar het slachtoffer. Ik ga dan ook de stafhouder inlichten en legt hij ons een persverbod op, het zij zo. Maar ik wacht de wedersamenstelling af”, aldus nog een strijdvaardige Anthony Mallego.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Ilse Uyttersprot  I  Aalst  I  Jurgen Demesmaeker