Zaterdag 8 Augustus 2020 - 07:00   I   Foto: Facebook  I   door Redactie

Getuigenis van slachtoffer Jurgen Demesmaeker gaat door merg en been: “De blik in zijn ogen was angstaanjagend”

Getuigenis van slachtoffer Jurgen Demesmaeker gaat door merg en been: “De blik in zijn ogen was angstaanjagend”

Jurgen Demesmaeker, de moordenaar van oud-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot, heeft in het verleden ook al andere vrouwen lastiggevallen. Een van hen is Agnella. Zij noemt hem een wolf in schaapskleren.

"Ik verschiet er niet van dat deze man Ilse Uyttersprot vermoord heeft”, zegt Agnella in ‘VTM Nieuws’. “Omdat ik een heel akelig gevoel bij hem heb gehad.” Vijf jaar geleden wilde Demesmaeker als eigenaar van een reclamebureau haar een advertentie verkopen voor een lokaal blad.

“Hij kwam heel vriendelijk over. Maar al snel begon hij persoonlijke vragen te stellen. Toen kreeg ik argwaan”, aldus Agnella. “Hij vroeg of ik alleen was, of ik een partner had. Dat zsoort dingen.” Daarna begon Demesmaeker ook berichten te sturen naar haar. “Hij vroeg of we niet eens konden afspreken. Ik heb toen gezegd dat ik daar totaal niet voor open stond.” Demesmaeker bleef echter sturen. Erotisch getinte berichten dit keer. “Het schaapje is veranderd in een wolf”, verwoordt Agnella het.

Wanneer Agnella ermee dreigt om naar de politie te gaan, verdwijnt hij uit haar leven. “Zijn blik in zijn ogen was angstaanjagend”, herinnert zij zich nog goed. “Hij had iets over hem dat zei: ‘Ik wil dat en ik zal dat hebben.’ Hij aanvaarde geen nee."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jurgen Demesmaeker  I  Ilse Uyttersprot  I  Aalstn  I  VTM