-->

Delphine Boël geeft haar vader koning Albert II een flinke uitbrander: “Niet mooi van hem”

Delphine Boël geeft haar vader koning Albert II een flinke uitbrander: “Niet mooi van hem”
Zaterdag 8 Augustus 2020 - 08:30   I   Foto: Photonews   I  

In ‘Terzake’ laat Delphine Boël voor het eerst van zich horen nadat koning Albert II toegaf dat zij zijn dochter is. In 2001 verbrak de koning alle contact met haar. Toen hij troonsafstand deed, startte Delphine een juridische strijd om erkend te worden.

"Veel mensen dachten dat ik de smet was van de koninklijke familie. Ze wilden dat ik zou verdwijnen. Toen ik in Londen woonde vroegen ze me dat ik ver weg zou gaan zodat dit hele verhaal zou verdwijnen.” Met ‘ze’ bedoelt ze de raadgevers van het hof.

In 2013 deed Albert troonsafstand waardoor hij zijn onschendbaarheid verloor. Delphine startte een rechtszaak om erkend te worden. Een van de redenen hiervoor was dat ze op een internationale zwarte lijst was kwam te staan. Zelfs haar kinderen kwamen op die lijst terecht. In januari van dit jaar kwam de erkenning waarop ze zo lang wachtte.

Voordeel van de twijfel

“Ik ben gelukkig om te zien hoe gezond de Belgische justitie is", zegt Delphine daarover. "Maar ik moet alles nog eerst verteren. Want het was een lange weg. Het was iets dat volgens mij niet had mogen gebeuren. Ik kan niet zeggen dat ik nu al gelukkig ben."

“Ik kan nog steeds niet geloven dat hij dat zou gezegd hebben. Hoe hij alles verwoordde. Dat was niet mooi. Het was te hard. Het kwam van een advocaat. Dus ik geef hem het voordeel van de twijfel."

TAGS  I  Delphine Boël  I  koning Albert II  I  shownieuws