Zaterdag 8 Augustus 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Jan Jambon krijgt op zijn donder na omstreden beslissing: “Wat een hypocriet”

Jan Jambon krijgt op zijn donder na omstreden beslissing: “Wat een hypocriet”

Afgelopen week bezocht Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) de première van Leviathan, een luisterspel van het Gentse LOD muziektheater in de Gentse Bijloke. Zijn aanwezigheid viel bij veel Vlamingen niet in goede aarde.

Met zijn bezoek drukte de cultuurminister zijn steun uit voor de culturele sector, die zwaar te lijden heeft onder de coronacrisis. Zeker nu heel wat burgemeesters evenementen in hun stad massaal annuleren, riep Jambon op om culturele evenementen niet onbezonnen te schrappen.

“De kaakslag die Jambon eerder in de culturele sector veroorzaakte met zijn besparingen, wordt nu stap voor stap afgewend op de lokale besturen en onder het mom van corona”, is een ander streng. “De genadeslag, hypocriet verpakt!"

Hypocriet

“De burgemeesters voelen zich verantwoordelijk voor hun dierbare mensen in hun gemeente, dat kan men van de ministers niet zeggen, die denken alleen maar aan geld, ze moesten zich schamen”, klinkt het op de sociale media. “Hun gevoel voor de veiligheid van de burgers is nihil."

“Eerst heeft hij eigenhandig bijna alle subsidies geschrapt met een heel grote knip en nu heeft hij medeleven met de cultuursector”, verwijt iemand Jambon. “Ik denk dat er een nieuwe comedian is geboren."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Jan Jambon  I  cultuur  I  corona