Zaterdag 8 Augustus 2020 - 21:00   I   Foto: The Sun  I   door Redactie

Man (44) die amper zes dagen op vrije voeten is, steekt vrouw (36) met kindje zeven keer met mes in gezicht

Man (44) die amper zes dagen op vrije voeten is, steekt vrouw (36) met kindje zeven keer met mes in gezicht

De 36-jarige Josephine Conlon werd in Streatham, Zuid-Londen, aangevallen door een man die amper enkele dagen voordien vrijgelaten was uit de gevangenis. Hij zat een celstraf uit voor het in een hinderlaag lokken van vrouwen.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe Mark Brazant Josephine een tijdje stalkt voordat hij haar plots een krachtige duw in de rug geeft en met een mes op haar begint in te werken.

Daarna valt ze schreeuwend op een oprit. De kinderwagen die ze bij zich had – met haar dochtertje erin – rolde op de stoep. “Ik herinner me dat ik dacht dat hij me de oprit had opgeduwd om me te verkrachten”, zegt Josephine in The Sun.

Adrenaline

“Dat deed hij uiteindelijk niet; hij begon me gewoon te slaan”, aldus de Engelse. “Ik realiseerde me dat ik werd neergestoken. Ik schreeuwde, gewoon omdat ik wilde dat iemand me zou horen. De adrenaline nam de pijn weg, maar ik voelde het bloed druipen."

Josephine werd onder het bloed aangetroffen door een voorbijganger, die naar buiten was gerend toen hij haar hoorde schreeuwen. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht waar ze werd behandeld voor zeven steekwonden in hals en gezicht.

Psychische problemen

Brazant liep twee dagen later zelf het politiebureau van Wandsworth binnen met een mes en zei dat hij "twee dagen eerder iemand op straat had neergestoken". Brazant verbleef in een inrichting waar mensen met psychische problemen wonen, maar door een onoplettendheid van het personeel wist hij te ontsnappen. Op 16 september kent Brazant zijn straf.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Mark Brazant  I  Josephine Conlon  I  Londen