Club Brugge gaat meteen onderuit na gruwelijke blunder Mechele Sport

Club Brugge gaat meteen onderuit na gruwelijke blunder Mechele

Geen revanche voor de verloren bekerfinale voor Club Brugge. De landskampioen kreeg met Sporting Charleroi meteen een zeer zware tegenstander voor de kiezen en ging na een blunder van Brandon Mechele diep in de tweede helft onderuit.

Philippe Clement koos voorin voor Youssouph Badji en de jonge Senegalees begon uitstekend aan de wedstrijd. Hij mikte meteen een kans op de knie van Penneteau. Charleroi groeide nadien in de wedstrijd en blauw-zwart kwam niet meer tot kansen. Fall kwam zelfs nog het dichtst bij een doelpunt, maar Mignolet stond pal.

Ook in de tweede helft was het gevaar voor doel zeer pover. Dennis en Vormer probeerden, maar echte kansen kwamen er niet. In het slot van de match ging Brandon Mechele zwaar in de fout. Hij gaf de bal zomaar mee met Morioka die oog in oog met Mignolet niet faalde: 0-1. Meteen een nederlaag dus voor Club om het seizoen mee te beginnen, dat zijn er dan ook meteen evenveel als vorig seizoen.