Dinsdag 11 Augustus 2020 - 12:00   I   Foto: VTM  I   door Redactie

Pierre Van Damme: “Vanaf september zal onze bubbel weer groter kunnen worden”

Pierre Van Damme: “Vanaf september zal onze bubbel weer groter kunnen worden”

In Antwerpen dalen de coronacijfers lichtjes dankzij de verstrengde maatregelen. Epidemioloog Pierre Van Damme benadrukt wel dat we waakzaam moeten blijven omdat het virus in andere provincies wél nog doorbreekt.

"Wij moeten beseffen dat die infectie nog altijd aanwezig is”, zegt Van Damme in een interview met ATV. “De groei van de epidemie is in Antwerpen zeker vertraagd, maar het is een infectie die heel gemakkelijk onder de radar kan blijven. We zien in een aantal Antwerpse wijken het aantal positieve testen toenemen. Dat betekent dat die infectie in alle lagen van de bevolking aanwezig is."

“Er zijn onder andere in Borgerhout en Deurne een aantal wijken die iets meer besmet zijn geraakt", laat Van Damme weten. "Eenmaal dat dat gebeurd is, gaat het virus op zoek naar andere kwetsbare mensen en dat gaat dan echt van wijk tot wijk."

Vaste bubbels

“Het is duidelijk dat we moeten blijven inzetten op een samenscholingsverbod, want samenscholingen zijn de beste bondgenoot van dit virus”, is Van Damme stellig. “We gaan ons dus nog moeten houden aan een kleine bubbel die eventueel vanaf september iets groter worden. Die gaat vooral ‘vast’ moeten zijn. Dat wil zeggen: we gaan een vaste hoeveelheid personen kunnen blijven zien, maar dat niet om de week gaan veranderen."

Dat is heel belangrijk willen we kunnen samenleven met het virus, benadrukt Van Damme. “Want dat gaan we toch moeten. Elke versoepeling zal samengaan met een aantal infecties en dat moeten we juist in evenwicht kunnen houden met een aantal leefbare maatregelen”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Pierre Van Damme  I  corona  I  bubbel  I  Borgerhout  I  Deurne