Dinsdag 11 Augustus 2020 - 16:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Burgemeester Daphné Dumery viseert NMBS na rellen in Blankenberge: “De treinen bleven maar overvol komen”

Burgemeester Daphné Dumery viseert NMBS na rellen in Blankenberge: “De treinen bleven maar overvol komen”

Zaterdag braken er in Blankenberge rellen uit. In de commissie Binnenlandse Zaken stelde Pieter De Crem (CD&V) dat de lokale overheid van Blankenberge sneller had moeten optreden.

Volgens De Crem moet de lokale overheid ervoor zorgen dat er niet te veel strandgangers aanwezig zijn bij het opkomen van de zee. “Maar er is niet geëvacueerd, waardoor onruststokers bij de gewone badgasten terechtgekomen zijn”, liet de minister van Binnenlandse Zaken optekenen. De eerste signalen over onrust liepen rond 14 uur binnen, terwijl er pas rond 17.30 uur gereageerd werd. Te laat, oordeelt De Crem.

Burgemeester van Blankenberge, Daphné Dumery, weerlegt deze stelling. “Wij hebben niet te laat ingegrepen. Het feit is wel dat de NMBS gewoon treinen heeft laten doorrijden die tot 100 procent bezet waren en dat was niet de afspraak”, klinkt het bij ‘VTM Nieuws’.

Probleem

“Wij hebben rond 16 uur al onze stad afgezet zodat er geen wagens meer binnen konden, maar de treinen bleven maar overvol komen”, zegt Dumery. “Als er daaraan niet gewerkt wordt, dan zitten wij hier inderdaad met een probleem. Als er dan een incident ontstaat, dan hebben wij hier handen tekort om dat incident aan te pakken", besluit ze.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Blankenberge  I  Daphné Dumery  I  Pieter De Crem  I  rellen