Dinsdag 11 Augustus 2020 - 18:00   I   Foto: Facebook   I   door Redactie

Schokkende getuigenis van slachtoffer Jurgen D.: “Hij sloeg me met zijn volle vuist op de grond en bleef slaan”

Schokkende getuigenis van slachtoffer Jurgen D.: “Hij sloeg me met zijn volle vuist op de grond en bleef slaan”

Het mag duidelijk zijn dat Jurgen Demesmaeker (49), de moordenaar van Ilse Uyttersprot, heel wat op zijn kerfstok heeft. In Het Belang Van Limburg getuigt Kristina Van Ransbeeck (56). Zij was jarenlang samen met Demesmaeker en samen hebben zij een kind.

"De eerste maand van onze relatie was ik gelukkig”, zegt Kristina. “Hij was een mooie man, lief ook. Maar die façade kon hij niet lang ophouden. Al snel begon het mentale spelletje. Hij isoleerde me van iedereen, maakte me altijd bang. Hij was door en door slecht."

“Terwijl hij met mij was, had hij ook relaties met andere vrouwen”, vervolgt ze. “Hij pochte ermee en vond er een hels plezier in om me te kleineren.” Kristina was te bang om Demesmaeker te verlaten, omdat hij erg gewelddadig was. “Toen ik uiteindelijk toch wou vertrekken, heeft hij me met z’n volle vuist op de grond geslagen en hij is blijven slaan."

Slagen en verwondingen

Nadien volgende een maandenlange stalking, tot Kristina klacht indiende. Demesmaeker begon daarop een relatie met een vriendin van Kristina. Zij was het die hem liet veroordelen voor slagen en verwondingen. Kristina’s zoon haat Demesmaeker. “Hij heeft hem ook nooit willen ontmoeten”, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Ilse Uyttersprot  I  Jurgen Demesmaeker  I  Aalst