Woensdag 12 Augustus 2020 - 09:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Guga Baúl zet beleidsmakers duchtig op hun plaats: “Dit krijg je toch aan geen mens uitgelegd?”

Guga Baúl zet beleidsmakers duchtig op hun plaats: “Dit krijg je toch aan geen mens uitgelegd?”

Op sociale media steunen de mensen massaal de cultuursector door mee te doen met de hashtag #soundofsilence. Er moet iets gebeuren om de sector te redden, klinkt het, want het is niet vijf voor maar vijf óver twaalf.

Guga Baúl is een van de artiesten waarvan de volledige tournee is afgelast door corona. Meer dan dertig optredens werden geannuleerd. “In het begin dachten we dat we de ‘Studio Guga’-tournee te kunnen doen, het was een beetje Covid-dik kijken of dat ging gaan of niet”, begint Guga met een woordgrapje aan zijn interview met ‘VTM Nieuws’. “Maar ik heb dus het slechte nieuws aan mijn crew moeten vertellen en dat was niet prettig."

“Ik denk dat er vooral een duidelijk signaal moet komen, want je krijgt aan de mensen niet uitgelegd dat ze wel in een vliegtuig mogen, maar niet in theater”, aldus de komiek. “Het probleem is dat je in een zaal maar met honderd man mag door de social distancing, maar dat is budgettair niet haalbaar, niet voor ons en ook niet voor de cultuurhuizen.” De oplossing lijkt dus langs ene kant financiële steun te zijn, óf weer mogen optreden, desnoods in de buitenlucht, klinkt het.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Guga Baúl  I  Studio Guga  I  VTM  I  shownieuws