"Ik krijg nu commentaar omdat ik drie keer in mijn leven het vliegtuig heb genomen" Royalty
Royalty

"Ik krijg nu commentaar omdat ik drie keer in mijn leven het vliegtuig heb genomen"

"Ik krijg nu commentaar omdat ik drie keer in mijn leven het vliegtuig heb genomen"

Kyra Gantois staat in de schaduw van haar beste vriendin Anuna De Wever. Ze is echter ook mede-initiatiefneemster van de klimaatspijbelaars.

“Mensen denken dat we hen persoonlijke verwijten maken, maar dat is niet zo. Ik krijg commentaar op de drie keer in mijn leven dat ik het vliegtuig heb genomen. Maar wij be­weren niet perfect te zijn, hé", vertelt Gantois in Het Nieuwsblad.

"We verwachten ook helemaal niet van de mensen dat ze nooit meer vliegen. Maar we willen wel dat het beleid verandert zodat de betere keuze gemakkelijker wordt. Dat je goedkoper met de trein kan reizen, bijvoorbeeld.”

“Mensen denken ook dat we gestuurd worden. Ik vind dat heel jammer. We kunnen alleen zeggen dat het niet waar is. We zijn dit met ons tweeën gestart. Zelfs onze ouders hebben er niets mee te maken.”

In de schaduw van Anuna De Wever

Kyra staat in de schaduw van Anuna De Wever. Iets wat ze betreurt. "Ik vind het een beetje jammer dat men doet alsof Youth for Climate alleen Anuna is. Zij vindt dat trouwens ook, hoor. Maar ze kan er weinig aan veranderen. Goed, uiteindelijk is het allerbelangrijkste het klimaat. Ik wil me niet opdringen. Maar als mijn mening wordt gevraagd, dan geef ik die gerust. Zoals nu.”

Populair

Laatste nieuws