Woensdag 12 Augustus 2020 - 11:25   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Nationaal Crisiscentrum waarschuwt: “Als het zo doorgaat, zal Brussel het huidige niveau van de provincie Antwerpen bereiken”

Nationaal Crisiscentrum waarschuwt: “Als het zo doorgaat, zal Brussel het huidige niveau van de provincie Antwerpen bereiken”

Het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen is verder gestegen met 12 procent. “Gelukkig zien we deze toename – want het blijft een toename – afvlakken”, klinkt het op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.

"De exponentiële groei lijkt gebroken”, laat Steven Van Gucht optekenen. Hij herinnert er wel aan dat er belangrijke regionale verschillen zijn. “In de provincies Antwerpen, Luxemburg en Limburg zien we dat de curves eerder in dalende lijn zijn. De grootste stijging daarentegen zien we in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest."

In Brussel is het weekgemiddelde toegenomen met 57 procent. “Dat is iets lager dan de week daarvoor, maar het blijft nog steeds zorgwekkend", volgens Van Gucht. "Als de toename zoals die nu is aanhoudt, gaan we ervanuit dat binnen een tweetal weken Brussel het huidige niveau van de provincie Antwerpen zal bereiken."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Steven Van Gucht  I  corona  I  Antwerpen  I  Brussel  I  Nationaal Crisiscentrum