Woensdag 12 Augustus 2020 - 18:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Mondmaskerplicht zwaar onder vuur, professor Dirk Devroey: “Het is niet nuttig en lokt alleen weerstand uit”

Mondmaskerplicht zwaar onder vuur, professor Dirk Devroey: “Het is niet nuttig en lokt alleen weerstand uit”

Vanaf vandaag geldt er in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een algemene mondmaskerplicht. Dit zal echter niet volstaan om het aantal coronabesmettingen af te remmen. Dat zegt professor Dirk Devroey van de VUB.

"Door dat uit te breiden naar plaatsen waar weinig mensen komen, ga je weinig winst hebben, want zo’n masker is niet nuttig als je alleen wandelt in een bos of een park”, zegt professor Devroey in ‘Het Journaal’.

“En aan de andere kant ga je bij de mensen heel wat weerstand opwekken, omdat ze zeggen ‘als we overal een masker moeten dragen, dan veeg ik er mijn voeten aan en ga ik het nergens nog dragen.'"

Avondklok

Er is meer nodig om het aantal besmettingen tegen te gaan, al moet het niet zover gaan als een avondklok. “Het zou nuttiger zijn dat er meer controle is op het dragen van een mondmasker, op het naleven van de bubbels”, stelt Devroey.

“Maar het zou volgens mij ook nuttig zijn om de horeca ergens het signaal te geven om na 23 uur te sluiten, want na 23 uur zijn er natuurlijk heel veel mensen die een glas gedronken hebben en die het niet meer zo nauw nemen met de mondmaskerplicht", besluit hij.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Brussel  I  mondmasker  I  avondklok  I  corona