Woensdag 12 Augustus 2020 - 15:35   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

Gouverneur Cathy Berx stuurt Antwerpse maatregelen bij: avondklok wordt nachtklok, horeca moet deuren sluiten om 1 uur

Gouverneur Cathy Berx stuurt Antwerpse maatregelen bij: avondklok wordt nachtklok, horeca moet deuren sluiten om 1 uur

Woensdagnamiddag gaf Antwerps gouverneur Cathy Berx tekst en uitleg bij de bijgestuurde maatregelen in Antwerpen. "Augustus is traditioneel de maand om de batterijen op te laden. Maar nu zijn we buitengewoon diep in het rood aan het gaan", klonk het.

"De ingrijpende maatregelen hebben geleid tot snelle gedragswijzigingen. Dankzij de naleving van de maatregelen kan het aantal besmettingen onder controle gehouden worden”, aldus Berx. Volgens haar is er nog werk aan de winkel. Daarop maakt ze haar bijsturingen bekend.

Zo wordt de avondklok een nachtklok. Het blijft verboden om zich tussen 1.30 uur en 5.00 uur in de openbare ruimte te begeven. Dit om samenkomsten na de sluiting van de horeca tegen te gaan.

Horeca

De Antwerpse horeca mag openblijven tot 1.00 uur. Tafels van vier personen worden vervangen door de personen in de bubbel van vijf of door de personen, die onder een dak wonen. Er mogen maximaal tien personen aan die tafel plaatsnemen. Gegevens moeten vier weken worden bijgehouden.

Het dragen van het mondmasker in de openbare ruimte, markten, openbaar vervoer, etc. blijft verplicht. De mondmaskerplicht geldt niet op plaatsen en momenten waar de kans op virusopdracht klein is.

"Ik spreek heel bewust over bijsturingen en niet over versoepelingen. Zet al uw inspanningen verder. Verknoei het niet voor anderen.” Dat was de duidelijke boodschap die Berx meegaf.

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Cathy Berx  I  Antwerpen  I  corona