Brussels hoofdarts waarschuwt: “Ook weer slachtoffer van 39 in het ziekenhuis, draag zeker je mondmasker” Royalty
Royalty

Brussels hoofdarts waarschuwt: “Ook weer slachtoffer van 39 in het ziekenhuis, draag zeker je mondmasker”

Brussels hoofdarts waarschuwt: “Ook weer slachtoffer van 39 in het ziekenhuis, draag zeker je mondmasker”

De mondmaskerplicht voor het hele Brusselse Gewest is sinds gisteren officieel. Een week eerder pleitte Kenneth Coenye, hoofdarts in het triagecentrum van Kliniek Sint-Jan in Brussel, hier al voor. Hij is opgetogen, vertelt hij aan Radio 2.

"Beter laat dan nooit denk ik", zegt Coenye. "Vorige week zaten wij aan 4 gehospitaliseerde covid-patiënten, nu zitten we al aan 11 patiënten. Dat is meer dan een verdubbeling. Dat is allemaal een gevolg van het gedrag van de mensen van de afgelopen 2 à 3 weken."

“Het gaat dan om slachtoffers tussen 65- en 75-jarigen, maar er zit ook iemand tussen van 39 jaar oud", laat de hoofdarts optekenen. "Covid is er, maar we zien dat het loslaten van een aantal maatregelen een tijd geleden zijn effect heeft op de hospitalisaties."

Effect

“Bij ons in het ziekenhuis drongen we de mondmaskerplicht sowieso op", klinkt het nog. "We spreken er mensen heel actief op aan. Het gevolg van de mondmaskerplicht op de hospitalisaties gaat positief zijn. Binnen dit en 2 à 3 weken gaan we hier een effect van zien."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws