Donderdag 13 Augustus 2020 - 10:00   I   Foto: Photonews  I   door Redactie

‘1 op 6 teruggekeerde reizigers testen positief, mensen moeten echt een staycation overwegen'

‘1 op 6 teruggekeerde reizigers testen positief, mensen moeten echt een staycation overwegen'

In testcentrum Demerland, in Rillaar, werden de voorbije week 87 mensen getest op corona. 13 daarvan testten positief. Het merendeel van de personen waren net terug van vakantie. In de provincie Vlaams-Brabant wordt nu opgeroepen om twee keer na te denken over de vakantiebestemming.

"Bij ons in testcentrum Demerland hebben we een record gebroken in het aantal tests: we hebben 87 mensen getest op één dag”, vertelt huisarts en medisch coördinator Anneleen De Bonte aan ROB. “Wij zijn de eersten die de resultaten krijgen via een beveiligd platform. En één dag later zagen we al dat we 13 positieve testen hadden op één dag, voornamelijk bij teruggekeerde reizigers."

Het mag duidelijk zijn dat ook in Vlaams-Brabant hoe langer hoe meer besmettingen opduiken, vooral bij de teruggekeerde reizigers. “Dat zijn mensen die milde of geen symptomen hebben. Er is dus geen reden tot ongerustheid, maar we moeten wel die keten van besmettingen stoppen”, aldus De Bonte.

Staycation

“Het is dus belangrijk dat mensen die terugkeren van vakantie zich in quarantaine zetten en zich laten testen wanneer ze naar een oranje of rode zone zijn geweest", zegt De Bonte. "En dat de mensen die nog moeten vertrekken eventueel toch overwegen om dit jaar een staycation te houden of op z’n minst te gaan naar afgelegen gebieden."

Wat is jouw mening?

TAGS  I  Vlaams-Brabant  I  Rillaar  I  corona  I  vakantie  I  staycation